2017 Yılının En İyi 20 Laptop Markası
2017 Yılının En İyi 20 Laptop Markası
Yazar Derya Ertunç
Laptop sektöründeki teknoloji ilerledikçe firmalar arasında en iyisi olmak için kıyasıya bir yarış başlıyor. Markaların bu rekabeti en çok biz kullanıcılara yarıyor. Lakin teknolojinin bu denli hızlı ilerlemesi notebook açısından aynı zamanda bir dezavantaj olarak görülebilir. Çünkü bilindiği üzre dizüstü bilgisayarlara donanım ekleme veya çıkarma yapılamıyor. Bu yüzden sistem yetersiz geldiğinde insanlar sık sık cihaz değiştirmek zorunda kalıyor. Ancak seçim yapmakta zorlanıyorlar, bizde bu konuda yardımcı olabilmek adına en iyi 20 laptop markasını detaylarıyla bu konuda size anlatmaya çalıştık.
20. ASUS
İsmini yunan mitolojisinden alan Asus, 1989 yılında Tayvan’da üretilmeye başladı. Aynı zamanda telefon ve farklı donanımlarda üreten firma dayanıklı olmasıyla ön plana çıkıyor.
19. MSI
Anakartlarıyla ön plana çıkan MSI, fiyata karşılık performans anlamında en iyi verim alınabilecek laptoplar arasında. En büyük eksiği kasasının sağlam olmaması olsa da oyun bilgisayarları için en iyi tercih olabilir.
18. HP
1939 yılından beri dünya çapında hizmet veren HP, notebook alanında kendini kanıtlamış nadir firmalardan birisidir. Bilgisayarların ilk çıktığı dönemlerde fazlasıyla popüler olmasına karşın günümüzde eski değerine nazaran düşüş yaşamakta. HP’nin en büyük avantajlarından biri servis hizmetinin iyi olmasıdır.
17. CASPER
1991 senesinde Türkiye’de kuruldu. Aynı zamanda ilk yerli bilgisayar firmasıdır. Casper’ı yedek parça bulmakta zorlanan kullanıcıların tercih etmesi önerilir. Zira bazı taşınabilir bilgisayarların bataryası, şarj cihazı veya klavyesi bozulduğunda parçasını bulmak zor olabilir. Ancak Türk yapımı olduğu için bu yönden önemli bir avantajı vardır.
16. ACER
Özellikle Aspire modelleriyle bilinen Acer, şık görünümüyle dikkat çekiyor. Çin’de üretilmeye başlayan Acer laptoplar uzun süreli kullanımlarda oldukça dayanıklıdır. Fakat en büyük dezavantajı hoparlörünün yetersiz olması, bu nedenle kullanıcılardan çok fazla şikayet aldılar.
15. TOSHIBA
toshiba HP ile aynı yıl Japonya’da kurulan üretim şirketidir. Türkiye pazarına 2002 senesinde giren Toshiba laptoplar, kişisel kullanım için uygun notebooklar arasındadır. Çeşit olarak birçok modeli içerisinde barındırıyor ve bataryaları uzun süre dayanıyor. Gününün çoğunu bilgisayarda geçiren kullanıcıların tercih etmesi önerilir.
14. SAMSUNG
Telefon piyasasında önemli bir yere sahip olan Samsung aynı başarıyı henüz notebooklar üzerinde gösteremese bile, yakında zamanda en iyiler arasına gireceği tahmin ediliyor.
13. DELL
Garantiye dahil olan ürünlerin tamiri konusunda kullanıcıları üzmeyen Dell şirketi, aynı zamanda Amerika’da en çok satış yapan notebook firmaları arasındadır. Fiyatının bütçeye uygun olması nedeniyle listenize almanız gereken modellerden bir tanesidir.
12. SONY
Hoparlör ve televizyon alanında uzun yıllardır kendini gösteren markalardan biri, bilgisayar alanında şarjının uzun süre gitmesiyle tanınıyor. Aynı zamanda tablet olarak kullanılabilen Vaio modelleri kasasının şıklığı ile biliniyor.
11. ALIENWARE
Resimden de anlaşıldığı üzre çok şık görünümlere sahiptir. 2000’lerin başında masaüstü bilgisayarlar için rengarenk kasalar tasarlamıştır. Oyun için notebook arayanların incelemesi gereken bir cihaz.
10. LENOVO
Gerek görüntüsüyle gerekse sistem özellikleriyle son yılların revaçta olan laptopları arasında yer alıyor. Hafif olmasının yanı sıra ses sisteminin çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Fiyat açısından da bütçeyi zorlamayan Lenovo, ABD’nin en çok satış rakamına ulaşmış firmaları arasında yer alıyor. Birkaç sene önce akıllı telefonda üretmeye başlamış olan firma performans açısından sizi fazlasıyla memnun edecek.
9. APPLE
Macbook ile devrim yaratan Apple, çeşitlerinin az olması nedeniyle geri planda kalsa da çizim ve tasarım yapanlar için idealdir. Yüksek bütçesiyle el yakıyor olsa da yakın zamanda farklı modellerinin çıkmasıyla beraber ucuzlayacağı tahmin ediliyor.
8. FUJITSU
Henüz yüksek donanımlara sahip modelleri pek bilinmiyor olsa da, geçmişte cd rom ve hdd ile kendini kanıtlamış kuruluşlardan biridir. Dünyaca ünlü siemens markası ile ortak çalışan fujitsu sağlamlık açısından sizi yarı yolda bırakmayacaktır.
7. GATEWAY
Acer 2007 yılında tam 710 milyon dolara satın almıştır. Kuzey Amerika’da çok bilinen Gateway uygun fiyatlarıyla bu listeye girmeyi hak ediyor.
6. EUROCOM
Kanada merkezli olan şirket, yenilikçi özellikleriyle dikkat çekiyor. Henüz Avrupa üzerinde pek tanıyanı olmasa da gelecekte adından söz ettirecek markalar arasına gireceği kesin.
5. PHILIPS
Yıllar boyu televizyonlarıyla göz önünde olan philips, dizüstü bilgisayarda hızla tanınmaya başlıyor. En büyük eksisi çoğu modelinin kalın dizayn edilmesi olsa da, ince tasarımlara göre daha sağlam bir kasaya sahiptir.
4. CLEVO
Birçok notebook modelinin kasalarını yapmaktadır. Kendi laptopları da satılmaktadır, ofis kullanımından çok genellikle oyunlar için tercih edilir.
3. MITSUBISHI
Klimalar konusunda uzman olan Japon markası Mitsubishi, elektronik aletlerde ve arabalarda ki sağlamlığını dizüstü bilgisayarlarda da gösteriyor.
2. PACKARD BELL
Bundan 8-9 sene önce ki haliyle kıyaslandığında büyük düşüş yaşadıkları görülüyor. Yine de vereceğiniz paraya göre alacağınız performans dengeli olacaktır. Hala sayılı firmalar arasında ve hızla gelişmeye devam ediyor.
1. ADVENT
Ülkemizde henüz pek bilinen bir firma değil. Ancak klavyesi, sesi ve ofis kullanımı için ideal olması nedeniyle, yakın zamanda Türkiye pazarına girerek adından uzun süre söz ettirebilir.
Yorum için açıklama