Bilgisayara dair herşey

Reklam ve işbirlikleriniz için eposta adresimiz: glaicerplus@gmail.com

Samsung, Apple ile Olan Patent Davasını Anayasa Mahkemesine Taşıyor!

Yorum Ekle
Apple'a 548 milyon dolar ödemesinin ardından Samsung, davanın büyük kurumlara ulaşması için uğraşıyor.

Telefon sektörünün en büyük markalarından olan Samsung ve Apple, geçtiğimiz aylarda bitmek bilmeyen bir patent tartışmasına daha girişmişlerdi. 

Bu tartışmanın konusu, Samsung'un Apple'a ait olan bir patenti izinsiz şekilde kullanmış olması.
 Davayı anında mahkemeye taşıyan iki teknoloji devi firma, davanın sonuçlanmasıyla birlikte sessizce işlerinin başlarına geri döndüler ancak sonuç olarak 548 milyon dolar ödemeye mahkum edilmiş olan Samsung, hiç memnun değildi. 

Bugün yapılan açıklamaya göre Samsung bu davanın peşini bırakmadı ve davanın daha yüksek bir kurum olan anayasa mahkemesine taşınmasında ısrar etti. 

Ödediği tazminatı fazlasıyla almak konusunda kararlı olan Samsung, anayasa mahkemesinde patent kullanım koşullarının sorgulanmasını isteyecek.



Önceki davada yeterli incelemenin yapılmadığını, davayı yürüten kurumun dava hakkında bilgisiz olduğunu ve patent kullanım koşullarının günümüzde bulunan teknolojiye, firmalara, pazar durumuna ve alıcı durumuna göre şekillendirilmesini istediğini dile getiren Samsung, davayı kazanmasıyla birlikte geri alacağı 548 milyon dolar için yeni bir dava daha açacak. 

Bu davanın neden açılacağı belirtilmedi ancak büyük ihtimalle parasının alınmış olması nedeniyle yatırımlarının aksadığından bahsedecektir ve bu aksaklıklardan oluşan zararının karşılanmasını isteyecektir.

Yorum için açıklama